22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalEuroparlamentarul Marinescu, de acord cu eutanasierea maidanezilor

Europarlamentarul Marinescu, de acord cu eutanasierea maidanezilor

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat ieri, la Craiova, că România ar trebui să ia în calcul soluţia eutanasierii pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân. El a recunoscut că o astfel de decizie va stârni discuţii la nivelul Parlamentului European, dar a precizat că acest lucru este de înţeles atâta timp cât străinii nu pot înţelege situaţia de la noi, deoarece în ţările lor nu există maidanezi.
„Ei şi-au rezolvat problemele atunci când poate situaţia nu era atât de restrictivă. De exemplu, la Bruxelles, vezi oameni care dorm în faţa magazinelor cu doi câini foarte bine îngrijiţi. La ei, fiecare câine are stăpân. Probabil este un fel de program de protecţie socială, nu pentru câini, ci pentru oameni. La noi sunt mult prea mulţi. Iubesc foarte mult animalele, şi probabil o să-mi fac multe probleme, dar cred că eutanasierea este o soluţie“, a spus Marinescu.
El a acuzat ONG-urile de protecţie a animalelor că sunt interesate mai mult de bani decât de soarta câinilor. Tot ONG-urilor, dar celor care se ocupă de problema romilor, europarlamentarul le-a sugerat să nu mai plângă pe umerii romilor şi, în loc să numere de câte ori nu sunt lăsaţi să intre în discoteci, să-i convingă să se ducă la şcoală, să se poarte, să se îmbrace.
„În România nu există discriminare. Oricât ai vrea să integrezi pe cineva, dacă el nu vrea…“, a spus Marinescu. Referindu-se la disputa dintre primarul Antonie Solomon şi viceprimarul Mărinică Dincă, europarlamentarul a spus că este vorba despre o competiţie electorală, dar care a depăşit limitele atâta timp cât se folosesc anumite cuvinte şi expresii. Marinescu a spus că retragerea atribuţiilor viceprimarului a fost posibilă din cauza lacunelor legislative care ar trebui să prevadă sarcini concrete pentru acesta.
 „Aşa ar fi corect faţă de comunitate. Aşa, dacă vrea, primarul îl poate delega să se ocupe de ascuţitori“, a precizat Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII